Receptas:
650 g. kvietinių miltų;
150 g cukraus;
80 g sviesti;
kiaušinio trynys;
5 šaukštai aguonų;
40 g. mielių;
100 ml. pieno;
100 ml vandens;
žiupsnelis druskos
- Į indą supilame miltus ir aguonas ir gerai išmaišome;
- įdedame žiupsnelį druskos;
- Supilame išlydytą sviesta;
- Pieną praskiedžiame su vandeniu ir įdedame mielias ir suplakame;
- į pieno, vandens ir mielių mišinį supilame cukrų, suplakame ir įpilame į tešlą;
- Įdedame kiaušinio trynį ir viską išmaišome;
- Suminkome tešlą ir padedame į karšto vandens puodą, kad tešla iškiltų;
- suformuojame liniją tešlos, supjaustome gabaliukais;
- dedame kepti į įkaitintą 170 laipsnių orgaitę ir kepame 15 min.